Even op adem komen

Opleidingen en lessen

Zangopleiding tot Docerend Musicus bij Wout Oosterkamp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1986-1993). Aanvullend zanglessen bij Alfred Burgstaller in Salzburg.

Reiki eerste graad bij Arie Luijerink.

Het zelf op kunnen nemen en doorgeven van universele levensenergie ter bevordering van zelfgenezend vermogen, via de handen.

Lessen logopedie bij Jan Veth, gebruik van energieën bij Margo Kistemaker.

Lessen Alexandertechniek bij Harry Maalman, lessen

De basis van deze techniek is eenvoudig “niet doen”, wat niet hetzelfde is als relaxed zijn. Voor deze techniek geldt: laat het zijn eigen gang gaan. Je leert ongewenste spierspanningen herkennen, de macht der gewoonte, zodat je de natuurlijke balans kunt herstellen.

Feldenkrais bij Irthe Aya Engelhard en Dilia Scheffer.

Door deze methode leer je “ to trust yourself to work out what is right for you." (Moshe Feldenkrais) Ik heb lessen Awareness Through Movement gevolgd, waarbij je nauwkeurig gestructureerde bewegingen onderzoekt door denken, voelen, bewegen en je verbeelding gebruiken. Vele oefeningen zijn gebaseerd op normale bewegingen en gewoon functionele activiteiten. De lessen bestaan uit comfortabele, gemakkelijke bewegingen die gaandeweg ontwikkelen in bewegingen met een groter bereik en grotere complexiteit.

Nederlands Recht in Amsterdam(1983-1988).

Ervaring

Sinds mijn laatste opleidingsjaren zang geef ik les: zang en stemontwikkeling, bij Van Ede & Partners Amsterdam workshops.
Leidraad daarbij zijn de fascinatie voor het vak zingen met het gebruik van stem en lijf dat daaraan ten grondslag ligt, het luisterend oor en de behoefte om anderen te inspireren en verder te helpen.
Als senior fondsenwerver particulieren bij het Prins Bernhard Cultuurfonds is het elke dag weer een kunst mijn tijd goed te besteden. Door het opzoeken van een plek in de natuur en het toepassen van de verworvenheden kom ik altijd zelf weer op adem.

De kiem voor dit plan
werd gelegd op de lagere school,
de ‘Openluchtschool voor het gezonde kind’
in Amsterdam,
waar veel werd gezongen
en buiten werd lesgegeven:

"met je ra-men open-draai-end,
naar de kant waar 't zon-licht is" 

mdelprat